Douchepijp WTW 170

€ 459,00
Op voorraad
SKU
Douchepijp WTW 170cm
  • Gratis bezorging
  • Gratis retourneren
  • Thuis bezorgd op een door uw gekozen moment

Bij ons kun je betalen met

Product omschrijving

Douchepijp-WTW: Direct Energie Besparen

Energie besparen is makkelijk, je moet alleen weten waar je eenvoudig op kan besparen. Huizen zijn steeds beter geïsoleerd en mensen investeren vaker in duurzame energie zoals zonnepanelen. Echter, mensen houden van comfort en vinden het dan ook heerlijk om lang en warm te douchen. Een douchebeurt duurt gemiddeld zo'n 10 minuten.

Het opwarmen van water omvat bijna 10% van de energierekening. Hier kan dus eenvoudig en gemakkelijk op bespaard worden. Door de warmte terug te winnen uit warm douchewater met een douchepijp-wtw bespaart u al snel €50,- per persoon per jaar.

Waar wordt het product geplaatst?

Een douchepijp-WTW is in principe een verticale koperen warmtewisselaar. Normaal gesproken wordt het onder de badkamer geplaatst. Let hierbij op dat er een benodigde ruimte vereist is. 

De WTW 170 cm is een verkorte versie van de WTW 210 cm. Deze is vooral toe te passen waarbij de volledige 210cm niet beschikbaar is om een douchepijp te plaatsen. 

Wanneer de badkamer zich op de begane grond bevindt, bijvoorbeeld in appartementen, bestaat er een horizontale oplossing in de vloer. Voor de horizontale douchewarmtewisselaar raden wij de douchegoot-WTW aan.

Hoe werkt het?

Tijdens het douchen gaat het douchewater het riool in. Om hier de energie van de restwarmte te hergebruiken is de douchewarmtewisselaar ontwikkeld. 

Met een wtw komt het warme afvoerwater van de douche eerst door de warmtewisselaar. Hierbij wordt de wamte overgedragen aan de koperen wanden. Door de warmteoverdracht wordt koud anvoerwater voorverwarmd. Het water stroomt vervolgens naar de mengkraan of de cv-ketel.

Wat zijn de voordelen?

  • Hoog rendement
  • EPC verlaging
  • Verbetering van uw energielabel
  • Geen onderhoud vereist
  • KIWA rendementsverklaringen

Voor meer informatie of contact

Onze specialisten staan u graag te woord bij eventuele vragen. U kunt ons hier bereiken

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Specificaties
Meer informatie
Art.nr. Douchepijp WTW 170cm
Afmeting LxD : 1700x63mm
Rendement 60,0
Aansluiting riool 2x 50mm
Aansluiting sanitair 2× 1/2" binnendraad
Intrede koud water Nee
uittrede voorverwarmd water Nee
Materiaal behuizing Druk-PVC; PN-7,5; donkergrijs
Materiaal warmtewisselaar Koperen buis met droge dubbele scheiding
Muurflens Nee
Copyright © 2016 Douchewarmtewisselaar.nl